ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Ευαισθητοποίησης, Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού», στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Το 2020, υπολογίστηκε ότι 2.3 εκατομμύρια γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ καταγράφηκαν 685,000 νέοι θάνατοι από την ασθένεια αυτή. Το ποσοστό επιβίωσης του καρκίνου του μαστού άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά από τη δεκαετία του ’80 σε χώρες όπου είχαν καθιερώσει προγράμματα έγκαιρης ανίχνευσης, σε συνδυασμό πάντα με την εξέλιξη διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων. Η πρόληψη και ο συχνός έλεγχος αποτελούν τα κυριότερα όπλα μας στη μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού, καθώς η έγκαιρη διάγνωση της νόσου έχει αποδειχθεί σωτήρια, με τα ποσοστά ίασης να φτάνουν στις μέρες μας το 95-97%.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής, η NIPD Genetics παρέχει το Πακέτο Γυναικείου Καρκίνου, το οποίο περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο διαφόρων καρκινικών δεικτών που ενδεχομένως οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και άλλων καρκίνων, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών και του τράχηλου της μήτρας.

Για τον μήνα Οκτώβριο, με κάθε αγορά Πακέτου Γυναικείου Καρκίνου η NIPD Genetics προσφέρει €5 στην Europa Donna Κύπρου, που στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών και στήριξης σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού και ωοθηκών.