ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ

Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία. Ανάμεσα στους στόχους που έχει η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ανδρική υγεία είναι και η ενθάρρυνση διεθνών αλλά και εθνικών οργανισμών και ιδρυμάτων για τη λήψη πιο σωστών δράσεων και την παροχή υπηρεσιών υγείας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανδρών κάθε ηλικίας.

Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι περίπου κατά πέντε χρόνια χαμηλότερο σε σχέση με αυτό των γυναικών και εκτιμάται ότι οι περισσότεροι άνδρες περνούν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους παρουσιάζοντας σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι τρεις κύριες αιτίες μείωσης της διάρκειας ζωής ενός άνδρα περιλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις, αυτοκτονίες και ατυχήματα. Άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας που πλήττουν τους άνδρες είναι ο καρκίνος, οι νεφροπάθειες, ο διαβήτης, οι αναπνευστικές παθήσεις, η κατάθλιψη, η γρίπη και η πνευμονία.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής, η NIPD Genetics παρέχει το Πακέτο Movember, το οποίο περιλαμβάνει αναλύσεις αίματος και ούρων για την αξιολόγηση της υγείας του άνδρα καθώς και βιοδείκτες για καρκίνους του προστάτη, ήπατος, όρχεων, παγκρέατος, παχέος εντέρου και οστών.

Για τον μήνα Νοέμβριο, με κάθε αγορά του πακέτου Movember, η NIPD Genetics προσφέρει €5 στο Europa Uomo Κύπρου που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη.