ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2020 ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ NIPD GENETICS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

17 Ιουνίου 2022, Λευκωσία.

Με το Βραβείο Εξαγωγών Υπηρεσιών για το 2020 διακρίθηκε ο οργανισμός βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, μέλος του ευρωπαϊκού κολοσσού Medicover. Η απονομή των Βραβείων έγινε την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμα αναγνώριση όχι μόνο της εξαίρετης επιστημονικής δουλειάς που πραγματοποιείται από το ερευνητικό προσωπικό της NIPD Genetics, αλλά και των εξαγωγικών δυνατοτήτων σε τεχνολογίες αιχμής που παρέχονται από τον Οργανισμό τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η NIPD Genetics παρέχει ένα εκτενές φάσμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης μέσω των προγεννητικών, νεογνικών, μεταγεννητικών, μεταβολικών, καρδιαγγειακών και ογκολογικών γενετικών εξετάσεων που εξάγει με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη σημαντική αυτή βράβευση, o Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε ότι «το Βραβείο αυτό αποτελεί ακόμη μια απόδειξη των επιστημονικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων της ομάδας μας, διανοίγοντας δρόμους και τοποθετώντας τη χώρα μας ανάμεσα στα σημαντικά κέντρα στον τομέα της βιοτεχνολογίας και εξαγωγής καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών διεθνώς». «Η πορεία αυτή», διαβεβαίωσε ο κ. Πατσαλής, «θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, καθώς από τον Ιανουάριο του 2022 η NIPD Genetics ανήκει στην ομάδα του ευρωπαϊκού κολοσσού παροχής ιατρικών και κλινικών υπηρεσιών Medicover, στοιχείο που δίνει τεράστια προοπτική στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον οργανισμό προς τους ασθενείς, διεθνώς».