Η NIPD GENETICS ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΛ FORESENTIA PAN-CANCER PLUS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η NIPD GENETICS ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΛ FORESENTIA PAN-CANCER PLUS

11 Απριλίου 2022, Λευκωσία, Κύπρος: Η NIPD Genetics ανακοινώνει την έναρξη του νέου πάνελ εξετάσεων προφίλ όγκου ForeSENTIA, Pan-Cancer Plus, το οποίο περιλαμβάνει την ανάλυση του γονιδιακού βιοδείκτη Μεταλλαγμένου Φορτίου Όγκου (Tumor Mutational Burden-TMB). Συγκεκριμένα, το πάνελ ForeSENTIA Pan-Cancer Plus στοχεύει ολόκληρες τις εξονικές περιοχές 221 γονιδίων και περιλαμβάνει τον έλεγχο των γονιδιακών βιοδεικτών Μικροδορυφορικής Αστάθειας (Microsatellite Instability-MSI) και TMB, μέσω Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing-NGS). Η εξέταση βασίζεται στην ισχυρή ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της NIPD Genetics που έχει επικυρωθεί από διάφορες κλινικές μελέτες για την αξιοπιστία και την ακρίβειά της.

Ιατρικοί ρυθμιστικοί φορείς ανά το παγκόσμιο στηρίζουν την άποψη ότι, η μοριακή εξέταση προφίλ όγκου (tumor profiling) μπορεί να καθοδηγήσει τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τις αποφάσεις για θεραπεία, την προγνωστική αξία και τη βελτιωμένη κλινική διαχείριση μέσω Ιατρικής Ακριβείας και στοχευμένων θεραπειών. Επιπλέον, ο ρόλος του TMB, ενός ανεξάρτητου προβλεπτικού βιοδείκτη, έχει αναδειχθεί στην κλινική πρακτική τα τελευταία χρόνια, λόγω της προγνωστικής αξίας και των θεραπευτικών ευκαιριών που προσφέρει σε όλους τους συμπαγείς όγκους.

Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής, Ιδρυτής και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της NIPD Genetics, δήλωσε: «Με γνώμονα πάντα τον ασθενή, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις γενετικές διαγνωστικές υπηρεσίες μας και να παρέχουμε εξετάσεις απαράμιλλης ακρίβειας, οι οποίες καθοδηγούν τις ιατρικές αποφάσεις προς τη βελτίωση της πρόγνωσης, της κλινικής διαχείρισης και της φροντίδας των ασθενών. Οι πολύτιμες πληροφορίες που παρέχονται μέσω των αναλυτικών αποτελεσμάτων του ForeSENTIA ενημερώνουν για τις θεραπευτικές επιλογές αλλά και για την ακριβή προγνωστική αξιολόγηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον επαγγελματία υγείας να χαράξει τη βέλτιστη στρατηγική δράσης για τους ασθενείς του.»

Η εξέταση ForeSENTIA διενεργείται με την ανάλυση δειγμάτων ιστού όγκου που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της βιοψίας του όγκου. Τα δείγματα ιστού αναλύονται στα κεντρικά Μοριακά Εργαστήρια της NIPD Genetics, τα οποία είναι διαπιστευμένα με CAP και πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα CLIA και ISO. Τα αποτελέσματα της εξέτασης ForeSENTIA δίνουν στους επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα λήψης ενημερωμένων αποφάσεων για την καλύτερη κλινική διαχείριση των ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα nipd.com/foresentia

NIPD Genetics

H NIPD Genetics είναι μια κορυφαία, καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο, ενεργή στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της παροχής in vitro γενετικών υπηρεσιών. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα και οι μέθοδοι βιοπληροφορικής της NIPD Genetics καλύπτουν όλους τους τύπους γενετικών παθήσεων σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου γονιδιώματος και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις, από αναλύσεις DNA ρουτίνας μέχρι πολύπλοκες, ιδιόκτητες μη επεμβατικές εξετάσεις, όπως ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NIPT) και η υγρή βιοψία. Η NIPD Genetics προσφέρει προηγμένες γενετικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η NIPD Genetics είναι μέρος της Medicover, μιας πρωτοπόρας διεθνούς εταιρείας ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1995 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης (www.medicover.com).