Η NIPD Genetics απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, με πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς της Ανθρώπινης Γενετικής, της Μοριακής Βιολογίας, της Κυτταρογενετικής της Γονιδιωματικής, της Βιοπληροφορικής, της Βιοστατιστικής, της Mεταγραφωματικής, της Mεθυλομικής, της Αιματολογίας, της Μικροβιολογίας, της Βιοχημείας, της Ανοσολογίας, των Μαθηματικών, της Στατιστικής, των Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ.

Η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της NIPD Genetics απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς, με σπουδές και εκπαίδευση σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ομάδα αξιολογεί συνεχώς νέες ιδέες με βάση τις ανάγκες των ασθενών για τον καλύτερο προσδιορισμό της ασθένειάς τους και δρομολογεί την ανάπτυξη καινοτόμων εξετάσεων, οι οποίες συνδράμουν σε μια καλύτερη κλινική εικόνα και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η διευθυντική ομάδα τυγχάνει καθοδήγησης από μια ομάδα συμβούλων που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της NIPD Genetics, με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση οργανισμών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 • Philippos Patsalis.jpg

  ΚΑΘ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗΣ

  Ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιατρικός Διευθυντής

  Ο διακεκριμένος Καθ. Φίλιππος Πατσαλής είναι ένας παγκοσμίου φήμης γενετιστής, ερευνητής, τεχνοκράτης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ηγηθεί και διευθύνει με μεγάλη επιτυχία οργανισμούς στον δημόσιο, ημικρατικό και ιδιωτικό τομέα από το 1993. Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής πέρασε από πολυάριθμες διευθυντικές θέσεις και συμμετείχε σε πολλά διεθνή επιστημονικά και επιχειρηματικά συμβούλια και επιτροπές κατά τη διάρκεια της 25χρονης διακεκριμένης καριέρας του. Άξιο αναφοράς είναι ότι διετέλεσε Υπουργός Υγείας κατά τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κατάρρευσης της Κύπρου και υπό τα αυστηρά μέτρα λιτότητας του Διεθνής Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υλοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας για βελτίωση των φαρμακευτικών υπηρεσιών, για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσοκομείων και την ανάπτυξη του νέου Γενικού Σύστηματος Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κύπρο.

  Στο παρόν στάδιο, κατέχει τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή και Γενικού Ιατρικού Διευθυντή της NIPD Genetics Public Company Ltd, μιας εταιρείας που ίδρυσε και διευθύνει από την πρώτη μέρα σύστασής της το 2010. Η NIPD Genetics είναι μια διεθνής εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στους τομείς του σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων στη διεθνή αγορά και σημειώνει ανάπτυξη σε αξιοζήλευτα επίπεδα.

  Νωρίτερα στην καριέρα του, ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής ήταν για 10 χρόνια, ο ιδρυτής και διευθυντής του Τμήματος Κυτταρογενετικής και Γονιδιωματικής και της ομάδας της Μεταφραστικής Γενετικής, καθώς επίσης για 8 χρόνια διετέλεσε Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, του μεγαλύτερου τεχνολογικά και πιο προηγμένου ερευνητικού ινστιτούτου της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της ηγετικής παρουσίας του, το Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου σημείωσε τεράστια ανάπτυξη και διεθνή αναγνώριση ως κέντρο αριστείας. Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής είναι επίσης ο ιδρυτής του Κέντρου Γονιμότητας ΑΚΕΣΩ και ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου είναι μια διεθνής ακαδημαϊκή Σχολή για μεταπτυχιακές σπουδές, την οποία ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής υπηρέτησε ως ο πρώτος Καθηγητής και Κοσμήτορας.

  Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής είναι ένας επιτυχημένος εκτελεστικός διευθυντής, ερευνητής και επιχειρηματίας που έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 30 εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις για τη συμβολή του στην επιστήμη, την καινοτομία και τις επιχειρήσεις. Μερικά από αυτά είναι, το Βραβείο US-State Alumni Award του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Εθνικό Βραβείο Συνεισφοράς στην Επιστημονική Έρευνα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ασημένιο Μετάλλιο της Βουλής που αφορά την υψηλότερη τιμητική διάκριση από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαθέτει στις επιστημονικές περγαμηνές του πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συνεισέφερε σε πάνω από 10 βιβλία, έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περισσότερα από 130 έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους κριτές και έχει προσκληθεί για διαλέξεις σε περισσότερα από 200 ιδρύματα, πανεπιστήμια και συνέδρια. Εξασφάλισε περισσότερες από 40 ανταγωνιστικές επιχορηγήσεις έρευνας, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς αναγνωρισμένης επιχορήγησης ERC Advance Grant και συγκέντρωσε δεκάδες εκατομμύρια κεφαλαιουχικές επενδύσεις από ατομικά και επενδυτικά ταμεία. Σήμερα κατέχει επίσης τον τίτλο του Καθηγητή της Ανθρώπινης Γενετικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

  Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής έχει ενεργή συμμετοχή σε Ινστιτούτα, Συμβούλια και Διοικητικά Συμβούλια εταιριών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και προώθηση πολιτικών σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου του European Society of Human Genetics της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MANA Products Ltd των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Καθ. Πατσαλής είναι ένθερμος υποστηρικτής της υπεύθυνης επιστημονικής και επιχειρηματικής προόδου και στηρίζει την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

  Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής έλαβε πτυχίο Βιολογίας BSc από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακά πτυχία MA, MPh και διδακτορικό PhD στην Ανθρώπινη Γενετική από το City University της Νέας Υόρκης. Έχει πραγματοποιήσει την εξειδίκευση και μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Cornel Medical Center, στο New York University, στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center και στο Columbia University. Επίσης, κατέχει το αξίωμα του Διευθυντή Πιστοποίησης και Διαπίστευσης Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής από το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης και από το College of American Pathologists. Επιπλέον, έχει διακριθεί από το Αμερικάνικο Συμβούλιο Βιοανάλυσης ως εγκεκριμένος Διευθυντής Εργαστηρίου Υψηλής Πολυπλοκότητας.

 • George Koumbaris 1.jpg

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΗΣ

  Επιστημονικός Διευθυντής

  Ο Δρ. Γιώργος Κουμπαρής εντάχθηκε στην NIPD Genetics το 2011 ως διευθυντής της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης και ηγήθηκε των δραστηριοτήτων της. Διορίστηκε ως Επιστημονικός Διευθυντής στην NIPD Genetics το 2015 και έκτοτε επιβλέπει όλο το φάσμα των επιστημονικών δραστηριοτήτων της. Έχει εκτεταμένη εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς της Γονιδιωματικής, της Μεταγραφωματικής, της Επιγενετικής, της Μη Επεμβατικής Διάγνωσης και των προηγμένων τεχνολογιών της Γενετικής. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις. Ο Δρ. Γιώργος Κουμπαρής έλαβε το πτυχίο και μεταπτυχιακό του τίτλο από το Florida State University και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μοριακή Γενετική στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ως ερευνητής στη Γενετική, τη Βιοτεχνολογία και τη Μη Επεμβατική Προγεννητική Διάγνωση.

 • Nicolas Stefanou 1.jpg

  ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

  Εμπορικός Διευθυντής

  Ο Δρ. Νικόλας Στεφάνου έλαβε το πτυχίο του στη Βιοχημεία από το SUNY Stony Brook της Νέας Υόρκης, το διδακτορικό τίτλο του στην Ανοσολογία και Μικροβιολογία από το Cornell University Weill Medical College και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Στρατηγικών Επιχειρήσεων (ΜΒΑ in Strategy) από το Cornell University Johnson Business School. Διαθέτει εκτεταμένη γνώση και εμπειρία στη Μοριακή Γενετική καθώς και στην εμπορευματοποίηση προϊόντων. Έχει εργαστεί στη Φαρμακευτική βιομηχανία κατακτώντας διευθυντικές θέσεις-κλειδιά και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση προϊόντων, τη στρατηγική μάρκετινγκ, την ανάπτυξη προϊόντων και τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αρμοδιότητές του περιλάμβαναν κυρίως την προώθηση τόσο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων όσο και των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Στην προηγούμενη διευθυντική του θέση, ηγήθηκε μιας εταιρείας η οποία ειδικεύεται στις διεθνείς πωλήσεις και στο μάρκετινγκ Συμπληρωμάτων Διατροφής και Ιατρικών Συσκευών. Ο Δρ. Νικόλας Στεφάνου εντάχθηκε στην διευθυντική ομάδα της NIPD Genetics το 2016 ως Εμπορικός Διευθυντής, με κύριες αρμοδιότητες την επίβλεψη και επέκταση των διεθνών πωλήσεων και των παγκόσμιων συνεργασιών της εταιρείας.

 • Hari Radhakrishnan.jpg

  HARI RADHAKRISHNAN

  Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

  Ο Δρ. Hari Radhakrishnan εντάχθηκε στη NIPD Genetics το 2015 για να ηγηθεί των προσπαθειών προώθησης και επιχειρηματικής ανάπτυξης της NIPD Genetics. Ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών στον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή σχετικά με θέματα που αφορούν την επιχειρηματική στρατηγική, την προώθηση των νέων προϊόντων στην αγορά, την εμπορία του χαρτοφυλακίου προϊόντων της εταιρείας, την εκπαίδευση των ομάδων πωλήσεων της εταιρείας και των συνεργατών, καθώς και τη διαχείριση των γραφείων έρευνας και ρυθμιστικών υποθέσεων. Συμβουλεύει παράλληλα την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στη δημιουργία και βελτίωση καινοτόμου λογισμικού βιοπληροφορικής για διάφορες πολύπλοκες τεχνολογικές εφαρμογές. Διαθέτει διευρυμένη γνώση στους τομείς της Πληροφορικής Υψηλών Επιδόσεων (HPC) και της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Ως ανεξάρτητος σύμβουλος λογισμικών, συνεργάστηκε με διάφορα διεθνή πανεπιστήμια και οργανισμούς για την εφαρμογή υπερυπολογιστών στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων φυσικής και μηχανικής. Ο Δρ. Hari Radhakrishnan έλαβε το πτυχίο του στην Μηχανολογία από το IIT Roorkee της Ινδίας και το διδακτορικό του τίτλο στη Χημική Μηχανική από το University of Minnesota των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 • Andreas Lambis.jpg

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΗΣ

  Διευθυντής Παραγωγής και Τεχνολογίας Πληροφόρησης

  Ο κ. Ανδρέας Λαμπής εντάχθηκε στην NIPD Genetics το 2015. Ειδικεύεται στους αυτοματισμούς επιχειρηματικών διαδικασιών και στην επιχειρηματική ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών της πλατφόρμας Μεταφοράς Τεχνολογίας και την εσωτερική παραγωγή και υπηρεσίες της εταιρείας. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στους τομείς της Ανάπτυξης Λογισμικού και της Ενοποίησης Επιχειρήσεων. Ο κ. Ανδρέας Λαμπής είναι μέλος του Project Management Institute (PMI) και έχει εργαστεί σε πολλούς τομείς του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού τομέα. Επίσης εργάστηκε σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, στους τομείς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της εκπαίδευσης, των ανθρώπινων πόρων και των υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Ανδρέας Λαμπής έλαβε πτυχιακό τίτλο B.Sc. with honors και μεταπτυχιακό Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Pennsylvania State University, αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών.

 • Elena Rouva.jpg

  ΕΛΕΝΑ ΣΑΚΚΑΛΟΥ ΡΟΥΒΑ

  Οικονομική Διευθύντρια

  Η κ. Έλενα Σακκάλου Ρούβα είναι εγκεκριμένη Public Accountant και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Baruch College, City University της Νέας Υόρκης και στη Διαχείριση Κινδύνων από το New York University. Η επαγγελματική σταδιοδρομία που ακολούθησε έχει ως πυρήνα τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η κ. Έλενα Σακκάλου Ρούβα διαθέτει πλούσια εμπειρία στον διεθνή επιχειρηματικό τομέα της Κύπρου. Επιπρόσθετα όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου μέσω διαφόρων θέσεων που κατείχε και αφορούσαν τον εσωτερικό έλεγχο, τη διαχείριση κινδύνων και τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ). Eπίκεντρο των καθηκόντων της ήταν η δημιουργία πιστωτικού χαρτοφυλακίου της τράπεζας και περιλάμβαναν την ανάλυση χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών σχεδίων, προβλέψεων, προϋπολογισμών και εταιρικών δομών. Εντάχθηκε στην NIPD Genetics τον Δεκέμβριο του 2018 στη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας.

 • Evie Mallouri.jpg

  ΕΥΗ ΜΑΛΟΥΡΗ

  Διοικητική Διευθύντρια

  Η κ. Εύη Μαλουρή είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και εκτέλεση στρατηγικών και δραστηριοτήτων ανθρώπινου δυναμικού της NIPD Genetics. Οι δραστηριότητες αυτές προάγουν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την οργανωτική αποτελεσματικότητα της εταιρείας. Η NIPD Genetics αποτελεί έναν «Εργοδότη Επιλογής» και η κ. Εύη Μαλουρή ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής, καλλιεργώντας μια ισχυρή εργασιακή κουλτούρα που προσελκύει το ενδιαφέρον και διατηρεί εξαιρετικά ταλαντούχα άτομα. Η κ. Εύη Μαλουρή εντάχθηκε στην εταιρεία το 2011 με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη Διοίκηση Υπηρεσιών και στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού. Μέρος των καθημερινών καθηκόντων της περιλαμβάνουν τη συνεργασία με βασικά μέλη των ομάδων της εταιρείας για την δημιουργία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος, όπου το προσωπικό διακρίνεται για την αφοσίωση, την εμπειρία και την εξαιρετική απόδοση. Παράλληλα, παρέχει συμβουλές στην εκτελεστική ομάδα για την οργανωτική αναδιάρθρωση στοχεύοντας σ’ ένα πιο ευέλικτο, οικονομικά αποδοτικό εργατικό δυναμικό. Είναι επίσης υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση των συμβάσεων των εργαζομένων και των συμβούλων, καθώς επίσης και για τη διατήρηση των αρχείων της εταιρείας. Η κ. Εύη Μαλουρή διαχειρίζεται τα αρχεία της εταιρείας και διατηρεί μητρώο όλης της πνευματικής ιδιοκτησίας και των υπογεγραμμένων συμφωνιών. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων των Μετόχων της Εταιρείας και την τήρηση αρχείου των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η κ. Εύη Μαλουρή σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Keele University της Αγγλίας.

 • Marios Ioannides.jpg

  ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

  Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης

  Ο Δρ. Μάριος Ιωαννίδης εντάχθηκε στην NIPD Genetics το 2015 και σήμερα είναι διευθυντής της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης, επιβλέποντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τη βελτιστοποίηση της τεχνολογίας και όλων των ερευνητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Μοριακός Κυτταρογενετιστής, Ερευνητής και αργότερα ως επικεφαλής της ομάδας Μεταφραστικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Έχει διευρυμένες γνώσεις στη θεωρία και τεχνική μοριακών τεχνικών, όπως την ψηφιακή Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης (Digital PCR) και την Αλληλούχιση Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing), καθώς και την ανάπτυξη κλινικών ελέγχων και κλινικών διαγνωστικών εξετάσεων. Έχει εκτεταμένη εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς της Γονιδιωματικής, της Επιγενετικής και της Μη Επεμβατικής Προγεννητικής Διάγνωσης. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Ο Δρ. Μάριος Ιωαννίδης έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Μικροβιολογία από το University of South Florida και διδακτορικό τίτλο στην Ιατρική Γενετική από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

 • Elena Kypri.jpg

  ΕΛΕΝΑ ΚΥΠΡΗ

  Διευθύντρια Κλινικών Υπηρεσιών

  Η Δρ. Έλενα Κυπρή εντάχθηκε στην NIPD Genetics το 2011 και σήμερα είναι διευθύντρια των Κλινικών Υπηρεσιών, επιβλέποντας όλες τις εργαστηριακές δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή γενετικών υπηρεσιών. Έλαβε πολυάριθμα βραβεία και υποτροφίες και κατέχει ένα εκτεταμένο ερευνητικό υπόβαθρο που συμπεριλαμβάνει εμπειρία περισσοτέρων από 10 ετών σε τεχνικές μοριακής και κυτταρικής βιολογίας. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η Δρ. Έλενα Κυπρή έλαβε πτυχίο Clinical Laboratory Science από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και διδακτορικό τίτλο Molecular Genetics and Microbiology από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Έχει επίσης πιστοποιηθεί από το συμβούλιο του American Society of Clinical Pathologists. Έλαβε εξειδίκευση και μεταδιδακτορική εκπαίδευση από το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στην Κρήτη.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 • Nicos_Michaelas.max-165x165.jpg

  ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΑΣ

  Πρόεδρος

  Ο Δρ. Νίκος Μιχαηλάς είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του ομίλου εταιρειών Fameline Holding Group. Ο όμιλος Fameline Holding Group διακρίνεται για την ποικιλομορφία του σε διεθνείς δραστηριότητες που αφορούν διάφορους κλάδους, κυρίως στον κλάδο της ναυτιλίας, της δορυφορικής επικοινωνίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με αυξανόμενο ενδιαφέρον τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης και ΤΠΕ. Ο Δρ. Νίκος Μιχαηλάς είναι Ανώτερος Επαγγελματίας Διοίκησης, με εκτεταμένη εμπειρία και αξιόλογα επιτεύγματα στον τομέα των επενδυτικών τραπεζών, των χρηματοοικονομικών εταιρειών, των συγχωνεύσεων και εξαγορών, της χρηματοδότησης έργων και της εταιρικής διαχείρισης. Από το 2005 έως το 2020, υπηρέτησε ως CEO της Demetra Holdings Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Με την πάροδο των χρόνων και μέσω της ενεργού του συμμετοχής, έχει αποκτήσει ευρεία επιχειρηματική και εταιρική εμπειρία σε Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των μεγαλύτερων δημόσιων εταιρειών στην Κύπρο, με ποικίλες και διεθνείς δραστηριότητες, όπως η Logicom Public Ltd, η Wargaming Public Company Ltd, ο Tsokkos Hotels Public Ltd. Ο Δρ. Νίκος Μιχαηλάς είναι κάτοχος πτυχίου Βιομηχανικής Οικονομίας, BA(Hons), από το University of Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικού τίτλου στα Χρηματοοικονομικά (Ph.D. Financial Economics) από το Manchester Business School. Στην αρχή της καριέρας του διατέλεσε καθηγητής-ερευνητής στα Οικονομικά των Επιχειρήσεων και τη Χρηματοοικονομική Διαχείριση στο Manchester Business School. Είναι επίσης εξουσιοδοτημένος διαχειριστής των επενδυτικών κεφαλαίων και κάτοχος του Πιστοποιητικού Προόδου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 • Dinos_Iordanou_photo.max-165x165.jpg

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

  Αντιπρόεδρος

  Ο κ. Κωνσταντίνος Ιορδανού από τον Νοέμβριο του 2009 κατέχει θέση Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ACGL. Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACGL από τον Αύγουστο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2018. Από τον Μάρτιο του 1992 έως τον Δεκέμβριο του 2001, ο κ. Κωνσταντίνος Ιορδανού υπηρέτησε από διάφορους ρόλους τη Zurich Financial Services («Zurich») και συνδεδεμένες εταιρείες της. Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπροέδρος σε διάφορες λειτουργίες του ομίλου και της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Zurich Financial Services, ως Προέδρος της Zurich-American Specialties Division, ως Διευθύνων Συμβούλος και Εκτελεστικός Λειτουργός της Zurich-American και ως Εκτελεστικός Λειτουργός της Zurich North America.Πριν την ένταξή του στην Zurich το Μάρτιο του 1992, διετέλεσε Πρόεδρος του Commercial Casualty Division της Berkshire Hathaway Group και ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της American Home Insurance Company, θυγατρικής της American International Group. Από το 2001 ο κ. Ιορδάνου υπηρετεί ως Διοικητικός Σύμβουλος τη Verisk Analytics (παλαιότερα γνωστή ως ISO Inc.). και ως Αντιπρόεδρος της NIPD Genetics. Ο κ. Ιορδάνου είναι κάτοχος πτυχίου Aerospace Engineering από το New York University.

 • Philippos Patsalis.jpg

  ΚΑΘ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΤΣΑΛΗΣ

  Διευθυντής

  Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής έλαβε πτυχίο Βιολογίας BSc από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακά πτυχία MA, MPh και διδακτορικό PhD στην Ανθρώπινη Γενετική από το City University της Νέας Υόρκης. Έχει πραγματοποιήσει την εξειδίκευση και μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Γαλλία, στο Cornel Medical Center, στο New York University, στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center και στο Columbia University στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, έχει διακριθεί από το Αμερικάνικο Συμβούλιο Βιοανάλυσης ως εγκεκριμένος Διευθυντής Εργαστηρίου Υψηλής Πολυπλοκότητας. Έλαβε επαγγελματική πιστοποίηση και άδεια για εξάσκηση ως Διευθυντής Εργαστηρίου στις ειδικότητες Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής από το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης. Επίσης, κατέχει το αξίωμα του Διευθυντή Πιστοποίησης και Διαπίστευσης Εργαστηρίου Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής από το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης και από το College of American Pathologists.

  Ο καθ. Φίλιππος Πατσαλής εργάστηκε ως ιδρυτής και διευθυντής του Τμήματος Κυτταρογενετικής και Γονιδιωματικής και της ομάδας Μεταφραστικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, ως ιδρυτής, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, ως Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου καθώς επίσης ως Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τον Νοέμβριο του 2015 κατέχει τη θέση του Διακεκριμένου Καθηγητή στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της NIPD Genetics. Είναι Επίτιμος Καθηγητής στο St. George’s University του Λονδίνου και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή. Τέλος είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2010 μέχρι το παρόν στάδιο, κατέχει τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή και Γενικού Ιατρικού Διευθυντή της NIPD Genetics Public Company Ltd, εξαιρουμένης της περιόδου κατά την οποία υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία ως Υπουργός Υγείας.

  Ο καθ. Φίλιππος Πατσαλής είναι ένας επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της Ανθρώπινης Γενετικής. Έχει προσκληθεί για διαλέξεις σε περισσότερα από 200 Πανεπιστήμια και Διεθνή Συνέδρια. Εξασφάλισε περισσότερες από 40 ανταγωνιστικές ερευνητικές επιχορηγήσεις και χρηματοδότηση άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ από διεθνείς οργανισμούς όπως τα 5ο, 6ο, 7ο European Framework Programs συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς αναγνωρισμένης επιχορήγησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστής ως ERC Advanced Grant, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην αριστεία. Διορίστηκε σε διάφορα Συντακτικά Συμβούλια επιστημονικών περιοδικών και διαθέτει στις επιστημονικές περγαμηνές του πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει συνεισέφερε σε πάνω από 10 βιβλία και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε περισσότερα από 130 που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους κριτές σε έγκριτα περιοδικά όπως τα Nature Medicine, Lancet, Human Molecular Genetics, American Journal Human Genetics. Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου και έχει υπηρετήσει σε πολλά άλλα Διοικητικά Συμβούλια, Επιτροπές και Συμβούλια στην Κύπρο. Στην Ευρώπη, είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου σε πολλές Ευρωπαϊκές επιτροπές και συμβούλια, καθώς και σε εκλεγμένα Διοικητικά Συμβούλια, όπως το European Society of Human Genetics, το European Cytogenetics Association κ.α. Έχει διοριστεί ως εξωτερικό μέλος του National Academies of Sciences και έχει τιμηθεί με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Βραβείου Έρευνας Κύπρου, του Εθνικού Βραβείου Καινοτομίας Κύπρου, του Σημαντικότερου Βραβείου Επιστημονικής και Κοινωνικής Συνεισφοράς από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και του US State Alumni Award-State του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Τέλος έχει τιμηθεί με το Ασημένιο Μετάλλιο της Βουλής που αφορά την υψηλότερη τιμητική διάκριση από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και με το Εθνικό Βραβείο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 • Alexis_Charalambides.max-165x165.jpg

  ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

  Διευθυντής

  Ο κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης, μετά τις σπουδές του στα οικονομικά στο University of Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντάχθηκε, το 1990, στο δυναμικό της οικογενειακής ιστορικής επιχείρησης, Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης ΛΤΔ. Το 2008, η εταιρεία Vivartia (Cyprus) Ltd ιδρύθηκε από τη συγχώνευση του Γαλακτοκομείου Χαραλαμπίδης ΛΤΔ και της Christis Dairies ΛΤΔ και ακολούθως το 2011 η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης ΛΤΔ ιδρύθηκε με την εξαγορά της εταιρείας από τις οικογένειες του κ. Αλέξη Χαραλαμπίδη και του κ. Μενέλαου Σιακόλα. Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία στην Κύπρο και παραμένει ηγέτης στον τομέα της παραγωγής και διανομής τροφίμων. Παρέχει διαχρονικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, σύμφωνα πάντοτε με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνογνωσίας, ενώ διατηρεί παράλληλα την αυθεντικότητα των γεύσεων στα προϊόντα της. Η γαλακτοβιομηχανία είναι ένας από τους ισχυρότερους κλάδους της χώρας και η Χαραλαμπίδης Κρίστης διακρίνεται για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, μέσω του ενεργού προγράμματος προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», αγκαλιάζοντας έτσι όλη την Κύπρο και παρέχοντας χιλιάδες χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Η ποιότητα της Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι διεθνώς αναγνωρισμένη με την εταιρεία να δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής της Κύπρου. Ο κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χαραλαμπίδης Κρίστης ΛΤΔ από το 2011. Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου και μέλος της Βιομηχανικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Επιπλέον είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας, στην οποία έχει διατελέσει Πρόεδρος το 2007 και το 2008, και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2004.

 • Georgios_Kallenos_1.max-165x165.jpg

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΕΝΟΣ

  Διευθυντής

  Ο κ. Γιώργος Καλλένος κατάγεται από το Δάλι της επαρχίας Λευκωσίας και είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, πήγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι απόφοιτος του St. John’s University of New York, όπου έλαβε το πτυχίο Οικονομικών. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο εξασφάλισε με υποτροφία μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη εργάστηκε στον κατασκευαστικό τομέα (Πλαίσια αλουμινίου), όπου ίδρυσε μια μικρομεσαία κατασκευαστική εταιρεία από την όποια λάμβανε συμβάσεις κατασκευής από μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες. Διετέλεσε ως υπεύθυνος της Εκκλησίας και καθηγητής του Ελληνικού σχολείου στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως στο Clen Cove Long Island. Ο κ. Γιώργος Καλλένος έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρία στους τομείς της Πληροφορικής, της Ανάπτυξης Ακινήτων και των Επενδύσεων. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των ακόλουθων εταιρειών:

  G. Kallenos Infosystems Ltd ειδικεύεται στον τομέα των εξατομικευμένων εφαρμογών λογισμικού και δικτύων υπολογιστών,

  G. Kallenos Developers Ltd ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη οικιστικών και εμπορικών οικοδομικών έργων,

  GAPILK Investments Ltd συμμετέχει στα μετοχικό κεφάλαια διαφόρων καινοτόμων εταιρειών όπως η NIPD Genetics.

  Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου από το 2014 έως το 2018. Ο κ. Γιώργος Καλλένος διατελεί πρόεδρος του Τμήματος AHEPA CY004 «Φώτος Φωτιάδης» Ιδάλιον.

 • Kristian_Koch.max-165x165.jpg

  Kristian Koch

  Διευθυντής

 • Stefan_Mehrle.max-165x165.jpg

  Stefan Mehrle

  Διευθυντής

 • Nearxos-Ioannou-200x300.max-165x165.jpg

  ΔΡ. ΝΕΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

  Διευθυντής

  Ο Δρ. Νέαρχος Ιωάννου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1958. Σπούδασε Πολιτική Οικονομία στο University of West Berlin και διετέλεσε καθήκοντα λέκτορα στο Institute of Sociology στο Free University Berlin. Κατέχει διδακτορικό τίτλο και από το 1984 έως το 1990 εργάστηκε στην Dresdner Bank AG στην Γερμανία. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου μέχρι το 2006. Από το 2006 έως το 2017 ήταν Γενικός Διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018 ήταν Διευθυντής του International Affairs Department of the Cooperative Cyprus Bank. Από το 2016 εργάζεται ως λέκτορας στον κλάδο Χρηματοοικονομικών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Από τον Αύγουστο του 2020 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Demetra Holdings Plc. Είναι μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων και από το 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos Hotels (Holdings) Public Ltd., της Golden Coast Ltd (Πρόεδρος) και της NIPD Genetics. Επιπλέον, γράφει βιβλία και θεατρικά έργα.